Polecani przez nas lekarze specjaliści

Obrazek
Masz szczególnie dobre lub złe doświadczenia - napisz...
Informacje na temat rent, ulg, dofinansowań.
Prawa Osób Niepełnosprawnych.

Re: Polecani przez nas lekarze specjaliści

Postprzez Margaret74 » Śr lis 23, 2011 23:06

Margaret74

Postprzez » Śr lis 23, 2011 23:06

Postprzez elzbietadk » Pt sty 06, 2012 10:54

Dopiero teraz doczytałam się, że poszukiwani są lekarze specjalizujący się w prowadzeniu ciąży w naszych chorobach. W Warszawie specjalizuje się w tym p. dr n. med. Marzena Olesińska. Pani dr Olesińska jest ordynatorem Kliniki i Polikliniki Układowych Chorób Tkanki Łącznej w Instytucie Reumatologii, ul. Spartańska 1. Znalazłam, że przyjmuje również tutaj: http://www.informed.com.pl/main/Specjal ... 64095-html
Obrazek
elzbietadk
lokator
lokator

Postprzez atinka » Śr lut 22, 2012 20:12

[quote="makuu1993"][quote="Iwona"]Oddział kliniczny kliniki Alergologii i Immunologii
31-066 [b]Kraków[/b], ul. Skawińska 8
Sekretariat Ordynatora: tel. 424-79-99
centrala tel. (0-12) 430-52-66  
e-mail: mmszczek@cyf-kr.edu.pl, klinika@interna2.uj.edu.pl[/quote]

Czy ktoś korzystał z pomocy doktora Milewskiego z w/w kliniki? Ja korzystam od ponad roku, bywam co miesiąc lub dwa, jednak jego podejście do pacjenta jest niewyobrażalnie nieprofesjonalne, mówiąc eufemistycznie. Po każdej wizycie wybiegam z płaczem (mam 17 lat i nerwicę), a trzymam się jego ze względu na skuteczność.
Czy znacie może kogoś z tej samej kliniki, a równie skutecznego? Lub może kogoś z Podkarpacia?
Będę szalenie wdzięczna za pomoc![/quote]

ja zaczęłam od dr Milewskiego...bo tego mi przydzielili odgórnie po hospitalizacji...jednak po kilku wizytach dałam sobie spokój i zamieniłam na dr Dyczka (Dyczek nie wiem czy to się odmienia) zdecydowanie odmienne podejście do pacjenta, jednak w międzyczasie wyprowadziłam sie z Krakowa na śląsk i zastanwiam się nad poszukaniem lekarza w Katowicach...byłabym wdzięczna za jakieś namiary...
atinka

Postprzez Margaret74 » Śr lut 29, 2012 17:10

witaj :)

wyjątkowo przepuściłam twój post -czy mogłabyś/mógłbyś się zarejestrować ?

dr Dyczek jest chwalonym przez pacjentów specjalistów;co do rejonu Śląska -bardzo polecany jest prf.Hrycek-znajdziesz tutaj wszystkie szczegółowe informacje -trzeba tylko ...poczytac :)
Margaret74

Postprzez Marteczka » Wt mar 20, 2012 21:58

Hej,
czy ktoś może wie, gdzie w Krakowie można wykonać kapilaroskopię poza szpitalami? Nie wykonali mi tego badania gdy leżałam w szpitalu, ale polecają zrobić. Nie wiem czy skierowanie może wypisać lekarz ogólny czy może być reumatolog? Jak to robiliście?
Marteczka
autostopowicz
autostopowicz

Postprzez Iwona » Śr mar 21, 2012 17:56

Znalazłam namiary na Kraków
Ambulatorium Dermatologiczne "dermatolog.eu"
Specjalista dermatolog i wenerolog, testy alergiczne, kapilaroskopia, fototesty
* Kraków, ul. Konarskiego 15
* tel. 12 2924400 begin_of_the_skype_highlighting 12 2924400 end_of_the_skype_highlighting

Zapraszam do rozmów i lektury w tym wątku
Kapilaroskopia
Obrazek
Iwona
Moderator
Moderator

Postprzez Ol1 » Śr kwi 25, 2012 12:43

Hej! Czy ktoś z Was leczy się bądź ma jakieś informacje na temat dr Małgorzaty Wieteskiej?
Ol1

Postprzez aga12 » Śr kwi 10, 2013 10:59

Ja polecam Instytut Reumatologii w Warszawie. Sama leczę się u dr.Wierzbowskiej już 6 lat i nie mam zamiaru zmieniać lekarza. Super fachowiec.
aga12

Postprzez kryniar1 » Śr maja 22, 2013 16:43

Witajcie
Mieszkam w Krakowie,mogę z czystym sumieniem polecić dr Cichocką-Jarosz, jest specjalistą alergologiem-pulmonologiem. Lekarz świetny, człowiek cudowny, rok temu odkryła na pierwszy rzut oka twardzinę u córki i skierowała nas do specjalistów dalej. Lekarzem jest naprawdę cudownym. Kolejna perełka to dr Michalak - laryngolog, również świetny, olbrzymia wiedza, szanuje pacjentów, nie bagatelizuje problemów. No i trzecia to pani dr Pilch - reumatolog, która opiekuje się córką od roku, bardzo przyzwoity człowiek, niezwykle kulturalna. Wszyscy Ci lekarze to pediatrzy, przyjmują w Uniwersyteckim Szpitalu w Krakowie Prokocimiu. Podobno świetny jest również dr Zuber (Żuber?) - reumatolog pediatra, chyba ze szpitala na Strzeleckiej w Krakowie, ale do niego nie dotarłam.
Miałam kontakt również ze specjalistami ze szpitala na Skawińskiej w Krakowie. Słyszałam, że tam prawdziwą sławą i autorytetem jest prof. Pelc i jej zespół lekarzy tkanki łącznej. Ja rozmawiałam z dr Kwiatkowską (bardzo miła, ciepła i troskliwa, wielka kultura), razem pracują i leczą "dorosłe twardzinki", podobno z bardzo dobrym skutkiem.
Pozdrawiam gorąco
Krystyna
kryniar1
autostopowicz
autostopowicz

Postprzez Pandora » Pt cze 21, 2013 22:25

Ja polecam ogólnie Klinikę na Skawińskiej i jej specjalistów. Również jestem pacjentką dr Milewskiego, i choć rzeczywiście potrafi być oschły, to jednak stara się pomóc i jest dobrym specjalistą. Z kliniki bardzo gorąco polecam też dr Grygę - to jemu zawdzięczam zainteresowanie moim stanem, wpis do szpitala, na koniec diagnozę i gotowość do pomocy, również poza godzinami pracy oraz udzielanie odpowiedzi na większość dręczących mnie pytań. To lekarz z pasją i pełną wiarą w nie tylko leczenie jako pracę, ale jako misję. Osoba z powołaniem, zdecydowanie. I ma świetne podejście do pacjentów :D.
Pandora
autostopowicz
autostopowicz

Postprzez » Pt cze 21, 2013 22:25

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lekarze, szpitale, sanatoria, ZUS, PFRON