kARKÓWKA Z COLĄ
Karkówkę pokroić i rozdusić ręką,posolić i popieprzyć.
Na dno brytfanny pokroić 3 cebule w piórka.
! szklankę coli i mały keczup wymieszać i zalać karkówkę.
Piec 1 godz.
kARKÓWKA
1 kg karkówki
3 cebule
1,5 kg pieczarek
2 łyżki sosu sojowego
mały koncentrat pomidorowy
mała śmietana
2 szkl.wody
Karkówkę pokroić w plastry,obsmażyć i ułożyć w brytwannie.
Zeszkloną cebulę i podsmażone pieczarki wyłożyć na mięso.
Wymieszać sos:śmietanę,koncentrat i wodę
zalać sosem mięso
piec 1 godz.
KARKÓWKA
Karkówkę pokroić na grubsze plastry,natrzeć przyprawami wg,uznania dodać czosnku i odstawić na pół godz.
Podsmażyć i położyć na blachę.
Obłożyć pieczarkami i polać sosem
Sos
Mały koncentrat pomidorowy
3-4 łyżki wody
2 i pół łyżki octu
3 łyżki magii
Piec ok 1 godz.
KARKÓWKA
1 KG KARKÓWKI
cebula
PIECZARKI
MARCHEWKA
ŚMIETANA
SER ŻÓŁTY
karkówkę kroimy na plastry i rozbijamy
przyprawiamy wg.uznania
Na każdy plaster karkówki tarkujemy w kolejności
cebulę
pieczarki
marchewkę
na wierzch ser żółty
przekładamy na blachę
śmietanę mieszamy z wodą i odrobiną mąki i polewamy tym karkówkę.
Piec ok godz.
DANIE MIĘSNE
1 KG MIĘSA
2 DUŻE PAPRYKI
0,5 KG PIECZAREK
2OGÓRKI KISZONE
3 CEBULE
MAŁY PRZECIER POMIDOROWY
POSIEKANA ZIELONA PIETRUSZKA
SÓL,PIEPRZ
Mięso pokroić w paseczki wzdłuż włókien(nie solić)
skropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godz do lodówki
Potem podsmażyć
dodać pokrojoną w piórka cebulę,posolić
dodać wodę i dusić do miękkości
dodać w kolejności
paprykę pokrojoną w cienkie plasterki
pieczarki w paseczki
ogórki kiszone w paseczki
gdy wszystko jest miękkie dodajemy przecier pomidorowy
zagęszczamy wodę z mąką i śmietaną,
dosmaczamy odrobiną papryki w proszku i na koniec dodajemy garść zielonej pietruszki.
Ma być gęste.
A LA GOLĄBKI
1 pierś z kurczaka lub indyka
1 jajko
pół kapusty pekińskiej
2 łyżki kaszy manny(jak za rzadkie można dodać więcej)
cebula
pieprz,sól
Mięso mielimy,dodajemy pokrojoną w cienkie paski kapustę pekińską i resztę składników,mieszamy
Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy jak mielone.
Kotleciki schabowe inaczej
1 duża pierś z kurczaka
2 łyżki majonezu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki sera żółtego
2 jajka
Pierś pokroić w kostkę,dodać przyprawy,wymieszać i odstawić na pół godz
dodać żółty ser,majonez, mąkę ziemniaczaną i jajka
Wszystko wymieszać ,nakładać łyżką na gorący tłuszcz i smażyć