RYSIÓWKA
0,5l.wódki
sok z 5 cytryn
3-4 łyżki miodu(nie nadaje się miód rzepakowy i gryczany)
Miód rozpuścic w soku,dodać wódeczke-koniec roboty.
Rada-ilość miodu zalęzy od preferencji-kto woli słodsze-4łyżki wskazane.
Po trunku nie boli głowa,co ważne.
Ulubiony trunek grona pedagogicznego z Rzeszowa.
DOMOWY AJERKONIAK
8 jaj,
3szkl.cukru,
1 c.waniliowy,
1 szkl.spirytusu,
3szkl.mleka
Jaja dobrze utrzeć z cukrem, a mleko zagotować z waniliowym.Wszystko połączyć i ubić na b.puszystą mase.
NAPRAWDĘ PYCHA!!!!!
MAlibu
-250 ml spirytusu
-15/20 dag wiórków kokosowych
-puszka mleka skondensowanego niesłodzonego i puszka mleka skondensowanego słodzonego
Wiórki zalać spirytusem i odstawić na 4,5 dni. Później już tylko przecedzić i do spirytusu dodać dwa rodzaje mleka (schłodzone) i miksujemy:)
p.s.Malibu jest przepisu Vega z Tocznia